joi, 13 mai 2010

PERLE DIN MAREA SUDULUI





Aceste perle sunt cele mai rare si cele mai valoroase perle produse global. Se disting prin marime, cam 13mm in diametru (pot atinge si 18mm) si prin calitatea sidefului, avand o stralucire interioara si nu o reflectie a luminii. Sunt cultivate in apele calde din Australia, Indonezia, Filipine, Myanmar si Thailanda. Au nuante unice de la alb imaculat la un portocaliu intens. 90% dintre ele sunt in nuante de alb, crem sau argintiu si pot avea tonuri secundare de trandafiriu, verde sau albastru.

Un colier din perle albe este una dintre cele mai exotice bijuterii pe care le poate avea o femeie, cu o stralucire de satin lumineaza orice ten si pot fi descrise ca o matase frantuzeasca ce se asorteaza perfect unei rochii de mireasa din materiale pretioase.

Dar cea mai decadenta bijuterie sigur este un colier din perle aurii, care reprezinta o adevaratã investitie, deoarece astfel de perle sunt extrem de rare iar valoarea lui va creste o data cu trecerea anilor. Un astfel de colier, cu perle perfect rotunde, de calitate superioara poate ajunge la 70.000 Euro.