vineri, 14 mai 2010

Diferenta dintre perle naturale si imitati de perle




Inainte de a intra in lumea perlelor adevarat, are trebuie sa invatam cum sa diferientam perlele naturale fata de imitatile de perle.

perle din plastic (margele) - mai multe straturi de plastic una peste alta, pana se ajunge la marimea dorita, dupa aia prelucrata pentru a ajunge la perfectiune. Acestea sunt foarte usoare si pot fi usor de deosebit dintre perlele adevarate.

perle din sticla - margelele sunt formate din mai multe straturi din sticla si apoi precucrata, sunt mai grele ca cele din plastic. Pentru ne cunoscator este mai greu sa deosebeasca intre cele reale si cele false finca perlele din sticla au fost create pentru a fraieri necunascatorul si al face sa creada ca sunt perle adevarate.

perle adevarate sau perle de cultura - mai multe straturi de nacru in decursul anilor (aprox 2-3 ani). Fiecare perla are caracteristicele el, foarte rar se intalnesc doua exact la fel. Perlele, ca si oameni, sunt de diferite dimensiuni, forme, culori (ex: alb, alb-galbui, alb-roz, alb-portocaliu, alb-mov, galben, gri, albastru-gri, negru-verzui, negru)

Mother-of-pearl (shell pearl, sidef sau perle de Mallorca) - sunt scoici pisate si prelucrate in in asa fel sa arate ca o perla. Ele sunt perfect rotunde si perfect sidefate, facandute sa crezi ca sunt perle adevarate, dar pretul lor le da de gol, find foarte ieftine in comparatie cu o perla mare, perfect rotunda si sidefata.