vineri, 14 mai 2010

CUM DEOSEBIM O PERLA DE CULTURA/NATURALA DE UN FALS!

Testarea pe dinte - frecati usor perla pe un dinte, daca simtiti perla nisopoasa, atunci este perla adevarata. Daca se simte fin, ca si cum ati freca un pahar de dinte, atunci mai mult ca sigur perla este o imitatie.

Testul de frecare - frecati usor doua perle una de alta, daca simtiti ca sunt mai dure, nisopoase, atunci sunt perle adevarate, daca sunt fine, sunt imitatie.

Magnificarea suprafatei - uitativa cu o lupa la perla, daca perla este granulata, atunci este imitatie, daca vedeti ca un fel de labirint, atunci perla este adevarata.

Testul perfectiunii - examinati perla si uitativa dupa imperfectiuni. Daca perla pare perfecta, fara nici macar un semn pe ea, atunci mai mult ca sigur este falsa.

Testul asemanarii - examinati colierul cu perle, daca toate par perfecte si se aseamana perfect una cu cealalalta, atunci cu siguranta nu sunt naturale.

Testul culorii - uitativa la nuanta culorii, daca nu exista nici o diferenta de nuanta intre perle atunci nu sunt adevarate. Perlele adevarate au nuante diferite, chiar daca toate sunt albe!