joi, 13 mai 2010

PERLE AKOYA




Sunt acele perle clasice pe care le cunoastem din siragurile de perle, cu cel mai mare luciu si cea mai mare finete, avand marimi intre 5mm si 11mm, cele mai mari fiind extrem de rare, cele mai comune fiind cele de 7 pana la 8mm. Culoarea unei astfel de perle este o combinatie intre culoarea corpului perlei si o culoare secundara, avand in general nuante de alb, crem sau, cu tratament special de iradiere nuante de negru. In cazul nuantelor secundare se intalneste roz, crem si argintiu.

Ce culoare este cea mai potrivita?
Trebuie sa te ghidezi dupa culoarea tenului. Daca tenul este deschis la culoare, atunci perlele cu nuante de roz sunt cele mai potrivite. Daca tenul este mai inchis, masliniu sau negru, atunci perle in nuante de crem sau negru sunt mai potrivite. Bineinteles ca poti alege orice nuanta, important este sa se potriveasca bine cu gusturile purtatoarei.
Majoritatea perlelor Akoya sunt prinse in traditionalele coliere si devin mostenire de familie sau accesorii perfecte pentru o rochie de mireasa. Salbele de perle cele mai populare au marimi intre 36 cm si 75 cm si pot avantaja aproape orice tinuta, de la o camasa simpla cu blugi la o rochie eleganta. Perlele Akoya pot fi admirate si ca monturi in bratari, cercei, inele, brose. Un colier prezidential de calitate din perle de Akoya poate ajunge la o valoare de 1500 - 2500 Euro.