joi, 13 mai 2010

PERLE DE APA DULCE






Perlele de apa dulce sunt produse de midiile de apa dulce din China si au venit ca o varianta mai ieftina si mai putin calitativa la perlele Akoya. Cultivarea lor este diferita si nu vom gasi niciodata o perla de apa dulce perfect rotunda. Vin in nuante de pastel variate de la alb si negru la roz, piersica, lavanda, pruna, mandarina, depinzand de tipul de midie. Marimea tipica este intre 2 ºi 16 mm, cu marimea cea mai comuna de 7-8 mm. Cea mai comuna forma, cam 60%, este cea ovala sau de buton, restul fiind in forme baroc si semi-baroc. O singura midie poate produce pana la 40 de perle o singura data.
Ce culoare este cea mai potrivita?
Din fericire, varietatea larga de culori oferita poate face alegerea unei nuante mult mai usoara. Le poti asorta cu precizie la tinuta, iar pretul mai redus avantajeaza achizitia unei intregi colectii de coliere in diferite culori.
Bijuteriile formate de perlele de apa dulce pot fi de orice fel, deoarece pretul redus permite folosirea lor atat ca montura alaturi de metale pretioase cat si ca bijuterii in sine. Un colier prezidential de calitate din perle de apa dulce poate ajunge la o valoare de 350 - 800 Eur