vineri, 2 aprilie 2010

LUGIMEA COLIERULUI DE PERLE
















Lungimea colierului
Atunci cand alegeti un colier, fie pentru dvs, fie pentru a-l oferi cadou, trebuie sa luati in considerare lungimea care se potriveste cel mai bine. Lungimea trebuie adaptata purtatoarei, in functie de inaltimea si rochia acesteia. Lungimile enumerate mai jos sunt clasice si adaptate unei femei de inaltime medie (1.68 -1.70) si in jur de 60 - 65 de kg.
De retinut si faptul ca un colier de perle trebuie sa fie un pic mai larg decat un lantisor obisnuit. Lungimea acestuia va fi, deci, putin mai mare decat cea a unui colier obisnuit. Pentru perlele mai voluminoase, se recomanda o lungime si mai semnificativa, intrucat diametrul acestora este vizibil mai mare.
CHOKER
Chocker-ul de 48 de cm, cum este numit in literatura de specialitate, este cea mai versatila lungime. Colierul este la baza gatului, iar lungimea acestuia cade putin deasupra liniei gulerului, asadar este potrivit tuturor femeilor. Majoritatea tinerelor prefera aceasta lungime (mai scurta) si este foarte potrivita pentru un prim colier de perle.
PRINCESS
Lungimea princess este de regula in jur de 54 de cm, usor mai mare decat cea a unui chocker.. Acest colier cade putin sub linia gulerului si este foarte potrivit unei camasi sau unei bluze in forma de “V” sau linie dreapta. O lungime standard si potrivita tuturor varstelor.
MATINEE
Colierul de 69 de cm va cadea undeva mai jos fata de modelul princess. Este modelul ideal pentru un guler inalt de genul hainelor pe gat. Cum acesta este ceva mai lung decat un colier clasic, poate fi foarte bine asortat cu unul de o lungime mai mica pentru un look foarte modern. In plus, hainele uni, in culori discrete si cu cat mai putine elemente decorative sunt alegerea perfecta pentru a pune in valoare perlele in lungime matinee.
OPERA
Lungimea Opera este de 108 cm atingand zona toracelui inferior. Este deasemenea o lungime care poate fi completata cu siraguri de perle in mai multe straturi. Un astfel de colier poate fi trecut de doua ori in jurul gatului, pentru a obtine un sirag dublu de perle. In plus, aceasta lungime este excelenta pentru orice linie a gatului intrucat este semnificativ mai mare decat majoritatea.
ROPE
Acest tip de colier poate atinge 150 de cm sau chiar mai mult. Este o lungime foarte eleganta si potrivita tinutelor de seara, la evenimente si ocazii speciale. Acest colier poate fi purtat in doua, trei straturi, oferind un plus de starlucire. Innodat confera un look extrem de elegant si sofisticat.