vineri, 2 aprilie 2010

ALEGEREA COLIERULUI IN FUNCTIE DE VARSTA





Perlele dintr-un colier pot fi de aceeasi dimensiune sau nu (spre exemplu cu o perla mare in mijloc, dupa care sa descreasca treptat pana la inchizatoare). Indiferent de stilul adoptat, dimensiunea perlelor este esentiala, atat din motive estetice cat si de evaluare a valorii acestora.
Dimensiunea perlelor dintr-un colier - chestiune de gust in ultima instanta – este totodata subiect de traditie. Marimi diferite pentru varste diferite. Acest aspect poate fi si un indicator al bogatiei si statului social al purtatoarei.
Perlele de mici dimensiuni (5.5 – 6.5 mm) sunt in general potrivite adolescentelor si femeilor foarte tinere de pana in 25 de ani.
Perlele de 6.5 - 8.0 mm se adreseaza mai ales femeilor intre 25 si 35 de ani, constiente de feminitatea lor insa fara a iesi foarte mult in evidenta.
Perlele 8.0 – 9.0 mm cu siguranta confera acea aura de clasa, statut si succes. Purtate in special de catre femeile intre 35 - 45 ani, aceste perle tind sa fie mai costisitoare si deci sunt acociate cu succesul financiar.
Perlele intre 9.0 - 10.0 mm sunt pe cat de rare, pe atat de scumpe. Sunt in general purtate de catre femeile instarite si cu varste mai inaintate.